Etsi

Uusi kampanja nostaa kommunistien saavutukset esiin

Päivitetty: 29. jouluk. 2021


#KommunistienTekosia-kampanjan bannerikuva.

Kommunistien kädenjälki yhteiskunnan kehittämisessä ja hyvinvoinnin rakentamisessa Suomessa on merkittävä. Tämän tosiasian tunnettavuutta edistääkseen ja uusia taisteltavia saavutuksia esittääkseen Kommunistinuoret käynnistävät lokakuussa some-kampanjan #KommunistienTekosia.

Kommunistien tekojen ja saavutusten kokoamisessa kampanjan muotoon on hyödynnetty puolueen, SKDL:n ja Tiedonantajan monipuolisia arkistoja, julkaisuja ja ohjelmia. Suuri apu on ollut myös SKP:n 90-vuotishistoriikista 'Kolme kirjainta', jossa kommunistien toimintaa hyvinvointivaltion rakentamiseksi ja työläisten yhteisrintaman lujittamiseksi on kuvattu toverien itse kertomana kattavasti eri vuosikymmeniltä.

Tällä hetkellä some-kuvia on tehty valmiiksi jo useita. Kampanjan on tarkoitus kestää ainakin tämän syksyn aina vuoden loppua kohden saakka. Kuvat tullaan julkaisemaan Kommunistinuorten some-kanavissa Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. TikTokissa tullaan julkaisemaan videomuotoisia katsauksia aiheista. Julkaisujen ohessa kerromme kunkin saavutuksen taustoista, prosessista ja vastuullisista tovereista, jos nimiä on tiedossamme.

Koska kehitys ei yleensä tapahdu itsestään eikä voitetut taistelut ole päätepiste, tunnistamme kampanjassa myös sen tosiasian, että monista kommunistien saavutuksista on jo aikaa eikä yhteiskunnallinen edistys ole tapahtunut sillä voimakkuudella kuin mitä itse olisimme halunneet. Monia yhteisrintamalla taisteltuja saavutuksia on tähän päivään mennessä ehditty porvarien toimesta kumoamaan ja heikentämään. Samalla, kun nostamme kampanjassa tapetille toverien hyvää työtä, kytkemme jo saavutetut tulokset tämän päivän näkemyksiimme ja kritiikkiimme asioiden nykytilasta. Esitämme vastauksia ja ratkaisuja päivänpolttavaan kysymykseen 'Mitä on tehtävä'.

Kommunistien tekojen nostamisella arvoiseensa näkyvään valoon haluamme viestiä omaa tekemisen paikkaansa pohtiville, että aktiivinen poliittinen toiminta kommunistisessa liikkeessä kannattaa. Aktiivisella toiminnalla, työläisten yhteisrintamalla ja teorian työvälineitä apuna käyttäen työväenluokan on yhä mahdollista irtautua kapitalismista ja luoda jotain parempaa – uuden sosialistisen järjestelmän.

Kommunistinuoret ottaa vastaan vinkkejä kommunistien teoista valtakunnallisella tai paikallisella tasolla! Lähetä meille viestiä osoitteeseen kommunistinuoret@gmail.com.


Kampanja käynnistyy torstaina 21.10.!