Etsi

Tule Naton vastaiseen rauhanmielenosoitukseen Helsinkiin 15.5.!


Ei Natolle, kyllä rauhalle! -mielenosoituksen mainos.

Mielenosoitus Natoon liittymistä vastaan Helsingin Senaatintorilla sunnuntaina 15.5. klo 13.


Mediatietojen perusteella Suomen valtionjohto tekee päätöksen Nato-jäsenyyden hakemisesta lähiviikkojen aikana. Suomen kansainväliseen asemaan vuosikymmeniksi vaikuttava päätös on tapahtumassa hengästyttävällä aikataululla ilman, että kansalaisten todellista tukea sille oltaisiin mitattu kansanäänestyksessä tai eduskuntavaaleissa.


Mielestämme Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama pelko ja oikeutettu tuohtumus eivät ole riittäviä syitä hakeutua jäseneksi sen kanssa kilpailevaan sotilasliittoon, jonka strategia perustuu viime kädessä ydinasepelotteeseen. Nato-jäsenyydelle on olemassa vaihtoehto: Suomen tulisi pyrkiä siviilivastarinnan, konfliktien ratkaisun ja rauhan rakentamisen suurvallaksi.


Tästä syystä haluamme kutsua Suomen Nato-jäsenyyteen ja hakuprosessiin kriittisesti suhtautuvat ihmiset mielenosoitukseen Helsingissä 15.5.2022. Mielenosoitus järjestäytyy Senaatintorilla kello 13 alkaen ja marssii sieltä klo 13:30 alkaen Pohjois-Esplanadia ja Mannerheimintietä pitkin Eduskuntatalon eteen.


Tapahtumassa puhujina ovat ainakin tutkija ja vapaa kirjoittaja Arja Alho, vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Ava Dahlvik sekä emeritusprofessori Jyrki Käkönen. Musiikkia esittää Merikukka Kiviharju. Esiintyjien ja järjestäjätahojen listaa päivitetään Facebook-tapahtumasivulla 'Ei Natolle, kyllä rauhalle!'.


Mielenosoituksen henki on rauhanomainen, demokraattinen ja imperialismin vastainen, ja tästä syystä rasistiset, diktatuureja ihailevat tai Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa puolustelevat tahot eivät ole tervetulleita mielenosoitukseen.

Järjestämässä:

Aseistakieltäytyjäliitto

Rauhanpuolustajat

Vasemmistonuoret

Naiset Rauhan Puolesta

PAND - Taiteilijat Rauhan puolesta

Kommunistinuoret


Tukemassa:

A-ryhmä