Etsi

Solidaarisuutta Palestiinan kansalle


Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo seisoo Palestiinan kansan rinnalla sortoa vastaan.

Hyökkäykset ja väkivalta ovat kiihtyneet palestiinalaisalueilla viime päivien aikana tappaen kymmeniä ihmisiä. Israelin apartheid-hallinto provosoi ja ylläpitää väkivallan kierrettä kieltäen palestiinalaisten oikeuden omiin alueisiinsa sekä tuhoamalla systeemaattisesti Palestiinan kansaa.


Konfliktiin ei saada rauhaa tuomitsemalla samalla molemmat osapuolet tai hakemalla asiaan kompromissia. Yksinkertainen fakta on se, että Palestiinan kansa on joutunut elämään jo vuosikymmenten ajan sortovallan alla. Israel miehittää alueita, tuhoaa palestiinalaisten koteja ja asuinympäristöjä sekä harjoittaa silmitöntä väkivaltaa ja rasistista politiikkaa Palestiinan kansaa kohtaan. Palestiinalaisten hallussa olevat alueet ovat kaventuneet vuodesta 1948 lähtien Israelin systemaattisen tuhoamispolitiikan ja apartheidin takia.


Näistä syistä johtuen voidaan selvästi todeta, että konfliktin juuret ja jatkuvuus on Israelin apartheid-politiikan käsialaa. Maan valtaeliitti on saatava vastuuseen rikoksista ihmisyyttä vastaan. Yhteinen kansainvälinen rauhanviesti tulee olla se, että Israelin on ryhdyttävä kunnioittamaan Palestiinan kansaa ja hyväksyttävä Palestiinan valtion olemassaolo YK:n vetämien vuoden 1948 rajojen mukaisesti, Itä-Jerusalem sen pääkaupunkina.


Suomen hallituksen tulee ottaa konfliktiin kantaa pikimmiten ja toimia solidaarisesti Palestiinan kansan rinnalla kohti pysyvää rauhaa. Iso askel tähän on Palestiinan valtion virallinen tunnustaminen ja tämän ratkaisun esillä pitäminen julkisuudessa ja kansainvälisillä foorumeilla. Suomen on lopetettava pysyvästi kaikki asevienti Israeliin.


Jiri Mäntysalo

Kommunistinuorten puheenjohtaja