Etsi

Porvarillinen poliisi suojelee pääomia ja kapitalistejaTuomitsemme poliisin käyttämän julman väkivallan Elokapina-liikkeen rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan viikonloppuna Helsingissä. Suomen porvarillisen valtion poliisin tehtävänä on suojella omistavaa luokkaa, joka taloudellisella vallallaan pitää yhteiskunnan langat käsissään.


Elokapinan aktivistit järjestivät Helsingissä lauantaina ilmastomielenosoituksen estämällä hetkellisesti liikenteen herättääkseen ympäröivää maailmaa toimimaan ympäristö- ja ilmastokriisin pysäyttämiseksi. Mielenosoitus oli rauhanomainen ja liikenne vähäistä. Helsingin poliisi saapui estämään mielenosoituksen ja käytti aktivisteja kohtaan väkivaltaa suihkuttamalla pippurisumutetta ja estämällä aktivisteilta vedensaannin.


Poliisit ovat suojelleet natseja ja siten kompanneet natsien toimintaa.

Poliisin toiminta on ollut lukuisissa rauhanomaisissa kansalaisyhteiskunnan mielenosoituksissa törkeää ja ylimitoitettua. Porvarillinen poliisi pysyttelee kuitenkin hiljaa ja toimimatta, kun natsit ja fasistit parveilevat kadulla luoden ympäristöön turvattomuutta sekä toimivat jopa ilman laillisia toimintaoikeuksia Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kieltämisen jälkeen. Näissä tapauksissa poliisit ovat suojelleet natseja ja siten kompanneet natsien toimintaa. Yleisesti ongelmaa on myös poliisien osaamisessa; tutkimuksen mukaan esimerkiksi sumuttimen käyttäjissä on sellaisia poliiseja, joiden edellisestä koulutuskerrasta on kulunut useita vuosia aikaa.


Porvarillisen poliisin sijaan tarvitaan ihmisten hyvinvointia ja turvallisuutta tukevaa politiikkaa.

Tässä valossa Suomen poliisi on tehnyt äärimmäisen selvästi julki puolustavan suhteensa omistavan luokan etuihin pyrkimällä estämään edistyksellistä kansalaistoimintaa ja käyttämällä julmaa väkivaltaa toteuttaakseen sitä. Porvarillisen poliittisuuden yhteys fasismiin ilmenee muun muassa siinä, että poliisi on jättänyt puuttumatta sisäisiin ongelmiinsa rakenteellisen rasismin suhteen ja on haluton vastustamaan väkivaltaista äärioikeistoa.


Osana siirtymistä kapitalismista sosialismiin myös poliisi on tarkastelussa. Porvarillisen poliisin sijaan tarvitaan ihmisten hyvinvointia ja turvallisuutta tukevaa politiikkaa sosiaalisesti ja ekologisesti sekä työväen intresseistä toimivia turvallisuusyksiköitä.