Etsi

Oikeutta sahrawi-kansalle!


Bannerikuva: Kommunistinuoret vaatii oikeutta Länsi-Saharan sahrawi-kansalle.

On kulunut 45 vuotta siitä, kun Saharan demokraattinen arabitasavalta perustettiin ja vapautusliike Polisario julisti maan itsenäiseksi. Kommunistinuoret peräänkuuluttaa Länsi-Saharan sahrawi-kansan itsemääräämisoikeutta sekä vaatii Suomea edistämään rauhan ja oikeudenmukaisuuden aikaansaamista alueella.


Tänään länsisaharalaiset kärsivät Marokon toimesta harjoitetuista julmuuksista ja väkivallasta. Marokon joukot terrorisoivat ja miehittävät suurta osaa Länsi-Saharalle kuuluvista alueista eivätkä osoita minkäänlaisia merkkejä inhimillisyydestä tai halukkuudesta yhteistyöhön.


Marokko aloitti uudet sotatoimet ja hyökkäsi Länsi-Saharaan perjantaina 13. marraskuuta 2020. Sahrawi-kansan suvereniteettia loukkaava ja jopa kansainvälistä lakia rikkova Marokon harjoittama sodankäynti, väkivalta ja sorto alueella on välittömästi lopetettava.


Suomen hallituksen tulee ryhtyä edistämään sahrawi-kansan oikeuksien toteutumista sekä ryhdyttävä tekemään yhteistyötä Polisarion kanssa.

Kommunistinuoret ja Suomen kommunistinen puolue tukee YK:n ja Länsi-Saharan vapautusliikkeen Polisarion tavoitteita kansanäänestyksen järjestämiseksi Länsi-Saharan itsenäisyydestä. Kansanäänestystä on pyritty aikaansaamaan jo pitkään, mutta toistaiseksi äänestystä ei ole kyetty toteuttamaan.


Suomen hallituksen tulee ryhtyä edistämään aktiivisesti itsenäisyyskansanäänestyksen järjestämistä ja sahrawi-kansan oikeuksien toteutumista sekä ryhdyttävä tekemään yhteistyötä asian eteen Polisarion kanssa.


Tänään lauantaina 27. helmikuuta Suomen Rauhanpuolustajat, PAND - Taiteilijat rauhan puolesta, Rauhanliitto ja Demokraattinen sivistysliitto järjestävät Zoom-keskustelun Taiteella Länsi-Sahara tunnetuksi.