Etsi

Nyt tarvitaan vaihtoehdon vahvistamista


Kuvassa Kommunistinuorten punalippu, filmikamera ja teoriaa.

Kuntavaalien yleinen tulos näyttää porvarien ottaneen entistä voimakkaampaa jalansijaa kunnissa. Äänestysaktiivisuus jäi alhaiseksi eikä kommunistit ja vasemmisto kerryttäneet valtakunnallisesti kannatuksen nousua näissä vaaleissa. Tarkemman vaalianalyysin paikka on tulossa. Kollektiivin voimin on luotava näkemys luokkataistelun laajentamisesta monipuolisen vaikuttamisen avulla.


Kannatuksella mitattuna vaalien kärkeen ylsi kokoomus. Varakkaat ja omistava luokka äänestää aina varmasti, joten äänestysaktiivisuuden heikkeneminen söi koko laajan vasemmiston kannatusta. Äänestysaktiivisuus jäi 55,1 prosenttiin, joka on alhaisin luku 70 vuoteen. Vuoden 2017 vaaleista äänestysprosentti laski 3,8 prosenttiyksikköä.


SKP menetti valtuustopaikkansa Nokialla eikä äänemme riittäneet uusiin paikkoihin. Se, että valtuustopaikkojen saaminen on pienille puolueille ja listoille haastavaa, ei tullut meille yllätyksenä, mutta tulos laittaa myös meidät miettimään oman toimintamme kehittämistä.


Kommunistien uusi nousu vaatii myös sitä, että useampien nuorten on lähdettävä toimintaan rohkeasti mukaan. Kommunistinuorten järjestötoiminta on käynnistynyt optimistisesti, mutta uusien toverien aktiivisuutta ja panosta tullaan tarvitsemaan jatkossa entistä enemmän.


Aikeissa ja työn alla on lähteä kehittämään puolueen ja nuorisojärjestön järjestöllistä tilaa, koulutusta ja jäsenhankintaa.

SKP ei ole vaalipuolue vaan vallankumouksellinen työväenpuolue, joka pitää parlamentaristisen järjestelmän vaaleja rajallisena väylänä yhteiskunnallisille rakenteellisille uudistuksille. Silti osallistumme vaaleihin, sillä ne ovat ennen kaikkea tärkeitä näkyvyyden paikkoja ja puhujalavoja. Aikeissa ja työn alla on lähteä kehittämään puolueen ja nuorisojärjestön järjestöllistä tilaa, koulutusta ja jäsenhankintaa.


Vaalit on isolla rahalla käytävä mainoskampanja. Totuudella tai asialla itsessään ei menesty porvarillisissa vaaleissa. Vaikka ei heti uskoisi, niin eduskuntapuolueet ovat osoittaneet, että vaalikampanjoita tehdään täysin absurdeilla latteuksilla ja laveilla mielikuvilla. Meidän suunta ei ole tämä, vaan on löydettävä keinot herättää äänestämättä jättävät työväenluokkaiset ja rakentaa kommunismin uutta tulemista paikallisilta tasoilta ylöspäin.


Kommunistien historiallinen tehtävä velvoittaa meitä vapauttamaan työläiset kapitalismin kahleista ja pelastamaan ympäristön voitontavoittelun aiheuttamalta tuhoutumiselta.

Se on täysin mahdollista ja kommunistien historiallinen tehtävä velvoittaa meitä vapauttamaan työläiset kapitalismin kahleista ja pelastamaan ympäristön voitontavoittelun aiheuttamalta tuhoutumiselta.


Toverillinen kiitos kaikille SKP:n ehdokkaille ja vaalityötä tehneille sekä erityiset onnittelut ensi kertaa ehdolla olleille tovereille!