Etsi

Marinin hallitukselle tuhoisimman ilmastoteon antipalkintoEilisen hävittäjävaltuuspäätöksen kunniaksi Marinin hallitus saa Vuoden tuhoisimman ilmastoteon antipalkinnon.


Erityismaininta myönnetään vasemmistoliitolle ja vihreille aseteollisuuden ja -varustelun pönkittämisen tukemisesta, omista periaatteistaan luisumisesta sekä rauhanliikkeelle lähetetyistä kylmistä terveisistä.


Vasemmistoliiton takki kääntyi kahta edustajaa lukuunottamatta. Vielä ennen eduskuntavaaleja se vastusti hankinnan ”avointa piikkiä” ja vaati ainakin pienempää hintaa.


Siinä ei ole mitään uutta, että hävittäjäkauppojen valtuuksien myöntäminen on läpihuutojuttu oikeistolle. Mutta se, että asia meni näin suoraan läpi myös eduskuntavasemmistolle ja ympäristöarvoja korostaneille tahoille, on vakavan kritiikin paikka.


Kyllä nyt Nato-yhteensopivien ja teknologisesti vanhentuneiden sotakoneiden takia kannattaa kiristää leikkauspolitiikkaa, kuristaa kuntataloutta ja perua ympäristötavoitteet. Näin tuumaa hallitus. Siksipä tästä kiitoksena tämä antipalkinto.