top of page
Etsi

Kiitos Kurdistan-solidaarisuushankkeesta - solidaarisuustyö jatkuu vahvana!


Punaisella taustalla piirroskuva keltaisesta auringosta, jonka päällä mustalla teksti: 'Kurdisolidaarisuus kutsuu kaikkia tukemaan rauhaa, ihmisoikeuksia ja vapautta!', kuvan alareunassa Kommunistinuorten, NCDK:n ja Spartacus-säätiön logot.

Kommunistinuorten, Kurdien demokraattisen yhteisökeskuksen NCDK:n ja Spartacus-säätiön yhteinen Kurdistan-solidaarisuushanke päättyy suunnitelman mukaisesti vuoden 2022 lopussa. Iso kiitos kaikille mukana olleille! Tämä ei ole missään nimessä solidaarisuustyön päätepysäkki vaan ponnahduslauta entistä vaikuttavampaan toimintaan.


Hanke oli vuoden mittainen ja sen parissa mm. järjestimme rahankeräyksen Rojavan Serikaniyen pakolaisleirin lasten ja nuorten hyväksi, keräsimme allekirjoituksia vetoomukseen Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n poistamiseksi EU:n terroristijärjestöjen listalta, osallistuimme useisiin kurdimielenosoituksiin, jaoimme tietoa demokraattisesta konfederalismista ja kurdiliikkeen esittämistä vaihtoehdoista rauhan ja oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi Kurdistanin alueen yhteiskunnissa sekä puhuimme ja vaadimme solidaarisuutta ja oikeutta kurdeille.


Prosessi rahankeräyksen tuottojen (1690 €) välittämiseksi Serikaniyen pakolaisleirille etenkin lasten ja nuorten oppimateriaalien hankintaan on käynnissä.


Kurdit tarvitsevat nyt kaiken mahdollisen tuen taistelussa Suomen, Ruotsin ja Turkin lehmänkauppoja sekä kurdien sortamista vastaan. On kuuluvasti vaadittava, että kurdien ihmisoikeuksia ja poliittisia vapauksia tulee kunnioittaa eikä mikään Nato-jäsenyys voi kävellä tämän yli. Asekauppaa kurdeja vastaan sotivan Turkin kanssa ei tule missään nimessä käydä.


Jatkossakin olemme siellä, missä liput liehumassa ja tunnukset esillä.

Bijî Kurdistan!bottom of page