top of page

Kurdistan-solidaarisuushanke

Kurdistan-solidaarisuushanke_käynnissä vuoden 2022 ajan_banneri.png

Allekirjoita kansainvälinen vetoomus Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) poistamiseksi EU:n terroristijärjestöjen listalta!

Rahankeräys Serikaniyen pakolaisleirille on päättynyt - sydämellinen kiitos lahjoittajille!

Vuoden 2022 alusta on käynnistynyt Kommunistinuorten, Kurdien demokraattisen yhteisökeskuksen (NCDK) ja Spartacus-säätiön yhteinen solidaarisuushanke, jolla kurdiliikkeen taistelujen kysymyksiä tehdään näkyväksi Suomessa.

 

Osana hanketta organisoidaan Kurdistan-teemaisia tapahtumia sekä keräätään nimiä vetoomukseen, jossa vaadimme Kurdistanin työväenpuoluetta poistettavaksi EU:n terroristijärjestöjen listalta. Rahankeräys Rojavan Serikaniyen pakolaisleirille järjestettiin 1.-31.5.

 

Hankkeen tarkoituksena on osoittaa solidaarisuutta kurdikansan taisteluille rauhan ja oikeudenmukaisuuden aikaansaamisessa Kurdistanissa, auttaa rahankeräyksen kautta ihmisten elämää pakolaisleirillä, tukea kansainvälisen kurdiliikkeen työtä Abdullah Öcalanin ja muiden kurdiaktivistien vapauttamiseksi vankiloista sekä tehdä Kurdistaniin liittyviä asioita ja demokraattista konfederalismia paremmin tunnetuksi Suomessa.

 

Tiedotamme hankkeen kuulumisista, sen etenemisestä ja tekijäryhmään mukaan tulemisen mahdollisuuksista Kommunistinuorten nettisivuilla sekä some-kanavissamme!

 

Kurdistan sijoittuu maantieteellisesti Lähi-itään eri valtioiden alueille ja se käsittää pääosin kurdien asuttamat seudut. Kansainvälisen kurdiliikkeen tavoitteena on rakentaa ja edistää erilaisia itsehallinnollisia ja rauhanomaista, kansanvaltaista ja tasa-arvoista politiikkaa harjoittavia alueita. Yhtenä esimerkkinä tästä on Rojava Syyrian Kurdistanissa.

 

***

 

Kommunistinuoret on Suomen kommunistisen puolueen (SKP) nuorisojärjestö, jolle ominaista on toiminta kapitalismia, rahan valtaa, epäoikeudenmukaisuutta, sortoa ja riistoa vastaan sekä työ uuden sosialistisen järjestelmän eteen, jossa edellä mainitut asiat eivät määritä kenenkään elämää. Päämääränä on kommunistinen yhteiskunta, jossa ei ole esimerkiksi valtioita tai armeijoita.

 

Kurdien demokraattinen yhteisökeskus toimii kurdiyhteisön kohtaamispaikkana sekä edistää kurdikulttuuria ja sen tuntemusta Suomessa. Lisäksi yhteisökeskus seuraa ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä, levittää tietoa ja uutisia ja analysoi poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia sekä järjestää mielenosoituksia ja muita tapahtumia.

 

Spartacus-säätiö on vuonna 1989 rekisteröity säätiö, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea kommunistisen ja työväenliikkeen poliittista, opinto- ja tutkimus-, kulttuuri-, tiedotus- ja kansainvälistä toimintaa. Säätiö järjestää solidaarisuusprojekteja, tutkimus- ja opintoprojekteja sekä rahankeräyksiä. Säätiö ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. Spartacus-säätiö on yleishyödyllinen yhteisö, joka ei harjoita kaupallista liiketoimintaa.

bottom of page